Vágólapra másolva!
A Manchester United a télen kölcsönadta Jadon Sanchót az angol válogatott szélső korábbi csapatának, a Borussia Dortmundnak, ahol remekül futballozik. A United vezetősége azt szeretné, hogy a 24 éves játékos mihamarabb visszatérjen és a következő szezontól újra az angol sztárcsapatot erősítse.

Jadon Sancho 2021 nyarán 85 millió euróért érkezett a Borussia Dortmund csapatától a Manchester Unitedhez. Az angol válogatott szélső a hazájában nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ráadásul Erik ten Hag vezetőedzővel is megromlott a viszonya, ezért a United úgy döntött, januárban kölcsönadja Sanchót korábbi klubjának. A 24 éves szélső formája azóta jelentősen javult, régi-új csapatában a legjobbak közé tartozik, nagy szerepe volt abban, hogy a BVB karnyújtásnyira került a Bajnokok Ligája döntőjéhez. 

Jadon Sancho fantasztikusan futballozik a Borussia Dortmundban, a PSG ellen is remekelt a BL-ben
Fotó: AFP

A Manchester United és a Borussia Dortmund is Jadon Sanchót akarja

A Manchester United holland edzője máris kapott kellemetlen kérdéseket a játékos remek szereplésével kapcsolatban, de elmondta, nem tervezi, hogy szélnek ereszti a játékoskeret nagy részét, és Sanchót is kénytelen volt dicsérni azok után, hogy a futballista remekelt a PSG elleni BL-elődöntő odavágóján.

Angol sajtóhírek szerint a Manchester United nemrég találkozott Sanchóval, hogy megtárgyalják a visszatérésének feltételeit, hiszen a játékos remek teljesítménye miatt a klub igényt tart rá a következő szezonban.

"Közel vagyunk a megoldáshoz ebben az ügyben. Németországban olyan meccsekre látogattunk el, ahol Jadon pályára lépett. Meglátogattuk őt, beszéltünk vele, és folytatni fogjuk azt, hogy végigvigyük a folyamatot" - nyilatkozta Sancho visszatérése kapcsán ten Hag. 

Sancho a mostani szezon elején veszett össze az edzőjével, aki kitette a csapatból addig, amíg bocsánatot nem kér, ám erre nem volt hajlandó, ezért végül száműzték az első keretből, télen pedig kölcsönbe eligazolt korábbi csapatához, a Dortmundhoz. 

Volt egy konfliktus kettőnk között, de elsőként fejezzük be ezt a szezont. Tehát most maradjunk távol ettől a kérdéstől, ez nem fontos" -

zárta rövidre a kettejük közti vitával kapcsolatos kérdéseket a holland tréner.

Mindeközben a Borussia Dortmund sportigazatója, Sebastian Kehl azt mondta, mindent elkövetnek majd azért, hogy Sancho náluk maradjon.

"Mindent megteszünk azért, hogy Jadon Sanchót itt tartsuk. De persze a Manchester United is látja, milyen jól játszik jelenleg. Talán el akarják adni majd jó pénzért, vagy vissza akarják hozni a saját csapatukhoz. Majd meglátjuk, mi lesz" - mondta a BVB sportigazgatója Sancho jövője kapcsán.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Kapcsolódó cikkek